Treceți la conținutul principal

Natura si profesorul de biologie

am vazut un caz dragut, recent. Tot SUA.
un profesor de biologie avea un caine grav bolnav, faza terminala si definitiva. L-a dat unui alt animal sa il manance (viu), si le-a aratat unor copii cum se intampla in natura. Scandal cat casa.
Interesant era ca s-au scandalizat abia cetatenii dintr-un mega oras, ca le sunt lezate sensibilitatile. Copiii fiind crescuti la ferme, intr-un orasel mic, stiau cum e sa cresti un animal in scop de consum si nu au avut probleme psihologice de nici un fel. S-au suparat ca vor astia sa le dea afara profesorul, si zic ca mai vazusera inainte serpi hraniti cu soareci vii, si nu e mare diferenta.
Deci natura asa e, in fiecare zi un animal de prada aflat in libertate mananca cateva animalute mici vegetariene in scop nutritional. Foarte bine ca profesorul le-a creat o conexiune cu natura, asta nu poate fi decat sanatos pe termen lung. Problema e ca cetatenii de la oras care cica iubesc natura is rupti cu totul de realitatea ei. O confunda cu Disney Show.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Elita occidentala vazuta din perspectiva chinezeasca

https://americanaffairsjournal.org/2017/11/western-elite-chinese-perspective/ Puzhong Yao lucreaza la Goldman Sachs, deci a avut ceva succes si a cunoscut elita. Spune ce soc a avut, venind din China care acum venereaza valorile occidentale traditionale: munca, succesul, metoda stiintifica, sa descopere ca intre timp vestul a renuntat la ele. Chiar in universitati de nivel inalt, le-au inlocuit cu un sentimentalism excesiv: nimic nu garanteaza succesul, totul e intamplare! logo-urile frumoase vor schimba lumea!  important este sa avem o chemare nobila, nu banii! toata lumea se va emotiona la auzul unor povesti despre micro-agresiuni!  Problema cu sentimentalismul excesiv este ca nu e justificat din nici un punct de vedere. In continuare, succesul - da exemplu Costco, ca companie americana care a urmarit sa isi serveasca clientii, plateasca bine angajatii si sa dea dividende - e legat de valorile anterioare. Costco nu accepta MBA; toti incep de la matura si se dezvolta de a

De ce nu le datorăm nimic rușilor (nici măcar cuvintele slave din limba română)

Foarte tare articolul asta. Un mix de istorie si stiri noi.  https://www.vice.com/ro/article/evqm4w/nu-le-datoram-nimic-rusilor-nici-macar-cuvintele-slave-din-limba-romana “În legătură cu războiul ruso-turc din 1877-1878, un moment comic s-a întâmplat de altfel în martie anul acesta la Sofia, în momentul vizitei patriarhului rus Kirill, când acesta s-ar fi simțit lezat de faptul că premierul bulgar Boiko Borisov a mulțumit, printre altele, României pentru participarea sa la războiul de eliberare de turci. Nemulțumirea afișată public de patriarhul rus Kirill a produs o reacție violentă a vice-premierului bulgar Valeri Simeonov, ieșit din partidul ultra-naționalist Ataka, acesta numindu-l pe patriarhul Kirill „agent KGB” (sub numele Mihailov) și „Табачный митрополит!” („Mitropolitul țigărilor”, sau „Monseigneur tutun”, pentru traficul de țigări de care e acuzată patriarhia Rusiei). Carevasăzică până și naționaliștii bulgari sunt sătui de ruși. “